BASISCURSUS FOTOGRAFIE IN ESCH

Herken je het? Je hebt een digitale fotocamera en je maakt foto’s in de automatische stand omdat je niet weet waar alle knopjes op de camera voor dienen? Of lukt het je niet om die ene foto te maken, zoals je het graag zou willen? Of heb je niet voldoende basiskennis van fotografie om naar een hoger level te komen? Dan is de Basiscursus Fotografie in Esch wellicht iets voor jou.

Vindt je fotograferen echt keileuk en zou je graag leren waar al die knopjes op jouw camera voor dienen? Dan is het investeren in een Basiscursus Fotografie een waardevolle investering.

Dan heb ik goed nieuws voor je!

Op maandag 4 maart 2024 start er weer een Basiscursus Fotografie in Esch

Ook jij kunt betere foto’s gaan maken.

Absoluut, geloof me, ook jij kunt leren om betere foto’s te gaan maken! Twijfel vooral niet aan jezelf of je fotocamera.
Het begint met het leren van de basisbeginselen van de fotografie. Tijdens de cursusavonden krijg je waardevolle informatie die je vervolgens thuis na kunt lezen in een e-book. Thuis ga je aan de slag met een praktijkopdracht. De foto’s die jij maakt in de praktijkopdracht worden de volgende les, klassikaal besproken.

Tijdens de praktijkochtend ga je met verrassende opdrachten aan de slag om de tot dan opgedane kennis in praktijk te brengen. Tijdens deze ochtend kun je praktische vragen stellen en ga je leren kijken hoe je kunt fotograferen.
Op deze manier raak je steeds meer vertrouwd met je eigen fotocamera. Hierdoor ben je in staat om de basiskennis, techniek en je eigen creativiteit te combineren.

Maak je nu dit soort foto's?
Ruud Engels | Photography | HeelHollandFotografeert Basiscursus
De camera heeft de instellingen bepaalt.
En wil je dit soort foto's gaan maken?
Ruud Engels | Photography | HeelHollandFotografeert Basiscursus
Na de cursus neem jij de regie over de instellingen van de camera.
Wil jij ook de regie over de instellingen van je camera nemen en beter gaan fotograferen?

Ik help je daar graag bij!

Met de Basiscursus Fotografie leer jij als beginnend fotograaf de basiskennis van fotografie gaat begrijpen.
In 7 klassikale avonden en 1 praktijkavond worden de basisbeginselen van fotografie behandelt. Je wordt op een verrassende manier geïnspireerd om de wereld van de digitale fotografie te betreden.

Door de kleine groepen van maximaal 4 personen krijg je persoonlijke aandacht tijdens de cursus. Zo wordt je op een verrassende manier geïnspireerd om de wereld van de digitale fotografie te betreden.

Na de cursus heb je tools in handen waardoor je niet meer afhankelijk bent van de automatische stand op je camera.

Met de tools ben je in staat om de foto's te maken die eerst niet lukte. Maar je kunt je vervolgens ook verder ontwikkelen en het niveau van je fotografie naar een hoger level te tillen en een eigen portfolio op te bouwen.

Voor slechts €195,00 kun jij de Basiscursus Fotografie volgen | Schrijf je nu in

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail
Gebruikt u een fotobewerkings software?
Wilt u de nieuwsbrief van Ruud Engels | Photography ontvangen?

De Basiscursus Fotografie is geschikt voor iedereen die net een (nieuwe) fotocamera heeft gekocht. Of die de basiskennis van fotografie echt onder de knie wil krijgen. Heb je een spiegelreflexcamera, systeemcamera of een bridgecamera het maakt niet uit. Zodra je een goede camera hebt die voldoende instelmogelijkheden heeft, dan kun je deelnemen aan de cursus. Twijfel je of je camera voldoet om aan de cursus deel te nemen, neem dan vrijblijvend contact op.

Fotograferen is niet alleen een kwestie van je camera instellen. Maar ook hoe je moet kijken en zien hoe je een foto kunt maken. Het gaat dus echt niet alleen om techniek, jouw creativiteit maakt de foto.
Voor elke les van de cursus wordt er een e-book beschikbaar gesteld. Hierin staat alle lesstof die we elke les gaan behandelen. Het e-book kun je als naslagwerk gebruiken op het moment dat je thuis aan de slag gaat met de praktijkopdracht. Om de kennis je eigen te maken heb je zowel theorie als praktijk nodig. Na elke theoretische les ga je thuis aan de slag met een praktijkopdracht om de theorie je eigen te maken. Op die manier zul je leren om nog betere foto’s te gaan maken, waar je achter niet meer van baalt dat ze niet goed zijn.

Naast de e-books, met waardevolle lesstof, krijg je ook een inpiratiekaart die je gemakkelijk in je fototas kunt stoppen. De inspiratiekaart is een handig hulpmiddel tijdens het fotograferen, en kan je op weg helpen met het bepalen van instellingen. Maar ook als je even “inspiratie” nodig hebt met het maken van composities kan de inspiratiekaart een handig hulpmiddel zijn.

Onderstaand een greep uit wat je gaat leren.
  • Welke houding neem je aan tijdens het fotograferen.
  • Hoe werkt de camera
  • Het gebruiken van diafragma, sluitertijd en ISO
  • Welke witbalans gebruik je
  • Hoe belicht je op een juiste manier de foto
  • Wat is scherpte/diepte en hoe pas je die toe
  • Het bepalen van compositie
  • Dynamiek in je foto’s brengen
  • En nog veel meer…

De Basiscursus Fotografie in Esch is verdeeld in 7 theorie avonden en 1 praktijkochtend op locatie.

De 7 theorielessen worden gegeven op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur.
De praktijkochtend wordt op een nader te bepalen locatie op een zaterdagochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur gegeven.

De datums voor 2024 zijn als volgt.

Maandag 4 maart

Maandag 18 maart

Maandag 1 april

Maandag 15 april

Maandag 29 april

Maandag 13 mei

Maandag 27 mei

Zaterdag 1 juni ***

Maandag 10 juni

19.30 uur tot 22.00 uur

19.30 uur tot 22.00 uur

Geen les ivm. Pasen

19.30 uur tot 22.00 uur

19.30 uur tot 22.00 uur

19.30 uur tot 22.00 uur

19.30 uur tot 22.00 uur

09.30 uur tot 12.00 uur

19.30 uur tot 22.00 uur

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

Les 6

Les 7 = Praktijk op locatie

Les 8

In Esch

In Esch

In Esch

In Esch

In Esch

In Esch

Nader te bepalen

In Esch

*** De praktijkles gaat door, onder voorbehoud van weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt de praktijkles opgeschoven naar een nader te bepalen datum.

Persoonlijke aandacht is belangrijk.

In het begin is fotograferen al lastig genoeg en krijg je wellicht heel veel informatie. Elke cursist pakt de lesstof in zijn eigen tempo op en heeft meer of minder vragen tijdens de lesavonden.

Daarom werk ik met kleine groepen van maximaal 4 personen. Dit om er voor te zorgen dat er persoonlijke aandacht aan elke cursist gegeven wordt.

Elke les duurt 2,5 uur (inclusief pauze).

De kosten voor de Basiscursus Fotografie bedragen €195,- per persoon.

Hiervoor ontvang je 7 theorielessen, 1 praktijkochtend, per les een e-book dat als naslagwerk gebruikt kan worden en een inspiratiekaart.
Koffie/thee is tijdens de lesavonden inbegrepen.

Daarnaast volg je met 3 andere mede cursisten op een gemoedelijke en plezierige manier de Basiscursus Fotografie. Op die manier kun je ook van elkaar leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *