Bikershoot - Gail Ashley Molenaar
Home » Blog » Bikershoot Gail Ashley

Bikershoot Gail Ashley

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om een bikershoot te fotograferen. Voor deze bikershoot had ik al een moodboard klaar liggen. Via Facebook kwam ik in contact met een mua en model die dergelijke bikershoot wilde uitwerken.

De locatie lag aan een klein haventje in Breda, waar we op een rustige plek de bikershoot konden fotograferen. Ik had op voorhand al redelijk goed in beeld hoe ik e.e.a. wilde fotograferen.
Aangezien ik een rookmachine wilde gebruiken moest er een aggregaat geregeld worden.

In de foto’s wilde ik veel scherpte/diepte creëren, maar ook redelijk groothoek. Verder was het de bedoeling dat het model duidelijk met haar gezicht zichtbaar zou zijn. Naast de foto’s waar de motor met model volledig werden gefotografeerd zijn er ook portretfoto’s gemaakt.
Voor de reportage heb ik gebruik gemaakt van mijn Nikon SB910 flitser icm. een Lastolite Ezybox en de Rogue Grid.

Als fotograaf mag je erg blij zijn met een model als Gail Ashley Molenaar. Een model, die direct van pose wijzigt na het afgaan van je flits en klaar zit voor de volgende foto. Mua (in opleiding) Rowan verzorgde een uitstekende visagie, waardoor het model er top uitzag. Mede met hulp van een oom die de rookmachine aanstuurde of een reflectiescherm vasthield was het team compleet.
Binnen een korte tijd hadden we drie verschillende settings gefotografeerd. Had het model zich om gekleed en waren er drie motoren gebruikt.

In de nabwerking heb ik er voor gekozen om een fashion blue tint aan de foto’s mee te geven. In mijn ogen kwam dit het mooiste tot zijn recht in deze bikershoot.

Uiteindelijk kan ik samen met Gail Ashley en Rowan terug kijken op een geslaagde bikershoot.
Onderstaand staan mijn favoriete foto’s uit de reporage die ik samen met Gail Ashley en Rowan heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − negen =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.