Home » Blog » Candyshoot

Candyshoot

De candyshoot was een van de reportages die spontaan ontstond tijdens het kennis maken met een nieuw model en mua.
We zouden in eerste instantie een testshoot gaan houden hoe het onderling zou klikken tijdens een fotoreportage, maar van het een kwam het ander en binnen twee dagen was er een candyshoot geregeld.

Een roze achtergrond, snoep, pruik, model, mua en fotograaf ter plekken en we konden na de visagie beginnen met optuigen van het model met snoep en het fotograferen.
Als opstelling had ik het relatief eenvoudig gehouden, 1 beautydish als hoofdlicht en een kale flitser achter het model die de achtergrond zou oplichten waardoor we een licht vignet op de achtergrond kregen.

Bedoeling was dat de kleuren van het scherm zouden spatten en ik denk dat we daar ook wel in geslaagd zijn gezien de korte voorbereidingstijd die we ons genomen hebben.

Voor mij als fotograaf gaat dit zeker een reportage worden die ik nog eens over ga doen en dan nog meer op de details wil gaan letten en me hiervoor ook zeker een langere voorbereidingstijd wil gunnen.
Al met al ben ik met dit resultaat dik tevreden.

2 Responses

 1. Lex Eckhardt
  | Beantwoorden

  Hoi Ruud,
  Ik vind het erg geslaagd! Kleuren spatten er inderdaad vanaf. Je gebruikte één hoofdlicht en dat is wat ik ook steeds vaker doe. Less is more als het ware. Beautydish is fantastisch gereedschap. Is de achtergrond papier of doek?
  Groeten,
  Lex

  • Ruud Engels
   | Beantwoorden

   Hallo Lex,
   Voor de achtergrond heb ik papier van Savage gebruikt. Ze hebben diverse kleuren waar je uit kunt kiezen en diverse afmetingen.
   Het was voor mij de eerste keer dat ik uberhaupt papier gebruikte en dat is me 100% meegevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.