Eynder Winter Festijn
» » Eynder Winter Festijn

Eynder Winter Festijn

Geplaatst in: Blog | 0

26 en 27 december is het traditioneel weer het Eynder Winter Festijn in Nederweert-Eind. Openluchtmuseum Eynderhoof wordt dan omgetoverd tot een sprookjesachtig winterdorp in de stijl van Charles Dickinson. In het Eynderyck worden Keltische en Middeleeuwse taferelen aangevuld met personages uit Snow White en The Huntsman.

Gezelligheid was het absoluut weer en al vlug nadat de poorten open gingen stroomde Eynderhoof dan ook vol en was het Eynder Winter Festijn weer gestart.
De gebouwen van de Smidse, de zagerij, bakkerij waren als vanouds weer open, maar ook de Kerstman, de levende Kerststal evenals een oude middeleeuwse draaimolen waren o.a. te vinden tijdens het Eynder Winter Festijn.

Personages zoals Scrooge waren ook aanwezig en her en der werd in de straatjes van Eynderhoof door koortjes muziek ten gehore gebracht. Ondertussen probeerde de veldwachter de straatschoffies in het gareel te houden, terwijl straatartiesten en het circus voor het straatamusement zorgde. De schoorsteenveger bood haar diensten in de straten aan terwijl iets verder op de mandenvlechters ijverig hun werk deden.

Alom gezelligheid dus tijdens het Eynder Winter Festijn waar ik het dus niet nagelaten heb om foto’s te maken. Alleen de afsluitende parade heb ik Tweede Kerstdag niet gefotografeerd, na 3 uurtjes gefotografeerd te hebben vond ik het toen wel tijd om lekker naar huis te gaan.
Hoofdzakelijk heb ik alles omgezet naar zwart/wit al lieten enkele foto’s het in mijn ogen niet toe om omgezet te worden naar zwart/wit. Verder heb ik deze keer eens bewust bij bepaalde foto’s ervoor gekozen om ze eens niet recht te zetten, maar speels een beetje schuin te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.