Home » Blog » Terug in de tijd

Terug in de tijd

Dit jaar was het inmiddels weer de vijfde keer dat ik het Festival van de Levende Geschiedenis bezocht georganiseerd door het LPLG.

Het mooie van deze editie was dat deze keer de re-enacters hun kampementen opsloegen in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven, een bijna thuiswedstrijd voor.
Persoonlijk vond ik het wel een interessant dat voor deze locatie gekozen was en in mijn ogen zelfs een goede keuze. De sfeer die een dergelijk evenement uitademt komt volledig tot haar recht in een omgeving als het Prehistorisch dorp.

Ondanks dat het Festival van de Levende Geschiedenis fototechnisch weinig verassingen voor mij zou bieden was ik dus vooral benieuwd naar de omgeving waarin het zich nu afspeelde.
Aangezien het Prehistorisch Dorp eigenlijk in hartje Eindhoven ligt liet het zich al vlug raden dat alle deelnemers veel compacter op elkaar zaten, de gevechtsarena’s een stuk kleiner waren en het daverende kanonschot om het festival te openen ontbrak (begrijpelijk) ook dit jaar.

Daar waar ik andere jaren toch vlug neigde om het WOII gebeuren vast te leggen, heb ik dit jaar geprobeerd om ook andere tijdselementen vast te leggen. Me daarin wel vast houdende aan het feit dat ik hoofdzakelijk portretten in zwart/wit wilde maken.

Na afscheid genomen te hebben van de editie 2014 mag ik concluderen dat ik na 5 jaar dit festival bezocht te hebben dat ik de komende jaren even aan me voorbij laat gaan. Uiteraard ga ik dit festival nog wel blijven volgen en wie weet dat ik in de toekomst op een andere locatie het festival nogmaals ga bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − tien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.