Fotoshoot Familie Kapteijns
» » Fotoshoot Familie Kapteijns

Fotoshoot Familie Kapteijns

Geplaatst in: Blog | 3

Tijdens het Open Huis op 25 september kwam familie Kapteijns af op de Open Huis aanbieding van Ruud Engels | Photography.
De gedachte was om enkele foto’s te laten maken en daar 1, misschien 2 exemplaren uit te kiezen… niet wetende dat kiezen moeilijk kan zijn.

De deur stond al voor ze open, het is immers een Open Huis en dat er ook nog koffie bij hoorde hadden ze al niet op gerekend, ze vielen van verassing in verassing.
Na eerst even kennis gemaakt te hebben en door gesproken te hebben wat de bedoeling was, mocht dochter Kimberley de spits afbijten met hun trouwe viervoetertje.

Al na een paar foto’s kwamen er al enkele fraaie resultaten voorbij waar paps en mams al tevreden mee in konden stemmen. Maar vader was wel onder de indruk van de inmiddels getoonde foto’s met wat schaduw.
Dus de set werd “even” omgebouwd om vervolgens Kimberley als een “model” vast te leggen.
En soms moet je als fotograaf dan even ingrijpen als de aanwijzingen van links en rechts geroepen worden. Dus peukenpauze voor papa en mama zodat ik met Kimberley een aantal foto’s kon maken.
Merkbaar was meteen dat ze zich daar toch een stuk gemakkelijker bij voelde, met als gevolg een paar mooie foto’s waar ze zelf zeker haar zegje over gedaan heeft en de keuze heeft laten gelden.

Daarna was het tijd om de gehele familie op de foto te zetten.
De setting met de hooibalen, melkkannen aangekleed met pompoenen voldeed prima en de gehele familie stond in een mum van tijd op de foto, er viel weinig meer van te maken, laten we zeggen… less is more.

Daarna was het de beurt aan papa en mama Kapteijns samen.
Twee stralende ouders die gezamenlijk op de foto gingen, van elkaar genoten en zeker nog lieten zien dat ze er voor elkaar waren!

Een idee dat ik al op voorhand in mijn hoofd had zitten kon ik bij vader en moeder Kapteijns met een gerust hart uit werken. Met de vraag aan dochter Kimberley of vader en moeder van Disney films hielden werd dan ook wel met verbazing gereageerd.
Op het moment dat ik terug kwam met enkele rood gekleurde dropveters viel het spreekwoordelijke kwartje direct en werd het idee eigenlijk met een flinke lach ontvangen.
Vader en moeder Kapteijns speelde de scene uit Lady en de Vagebond dan ook met liefde en plezier wel even na op de foto.

Wat begon met de gedachte om met 1 of 2 foto’s naar huis te gaan, liep uit op een ontzettende plezierige ontmoeting met de familie Kapteijns en uiteindelijk gingen ze lachend en dik tevreden naar huis om na enkele dagen 21 zelf uitgekozen foto’s professioneel bewerkt toegezonden te krijgen.

Ik wens de familie Kapteijns veel geluk toe met deze foto’s

3 Responses

 1. astrid kapteijns
  | Beantwoorden

  Ja dat klopt was de bedoeling dat we 1 leuke foto zouden hebben maar er werden zoveel leuke foto’s gemaakt en aparte dat je gewoon bijna allemaal wilt het is echt de moeite waard om foto’s te laten maken bij Ruud Engels

 2. Hanny
  | Beantwoorden

  Prachtige foto’s van een heel mooi gezinnetje! Helaas heeft Astrid haar strijd tegen kanker verloren en is ze op 7 februari j.l. overleden.

  • Ruud Engels
   | Beantwoorden

   Hallo Hanny,
   Dank voor de woorden, het trieste nieuws is inmiddels ook bij mij bekend.
   Als fotograaf ben ik blij dat ik voor Jos en Kimberly een paar mooie herinneringen heb mogen maken van Astrid waar ze hopelijk steun uit kunnen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.