Vintage Shoot Kids
Home » Blog » Kids Vintage Shoot

Kids Vintage Shoot

Kort geleden heb ik gereageerd op een oproep om deel te nemen als fotograaf tijdens een Kids Vintage Shoot.
De bedoeling was dat er 12 kinderen in Vintage stijl op de foto werden gezet door vijf verschillende fotografen. Tijdens deze dag zouden er meteen een aantal visagistes en haarstylisten aanwezig zijn om er voor te zorgen dat de kids volledig in Vintage stijl gezet zouden worden.

Leuk initiatief, daar wilde ik wel een keer aan meewerken. Aangezien ik graag met kinderen om ga moest dat dan ook geen probleem worden en stond er een leuke dag op de planning.

Het was nog redelijk rustig op het moment dat ik aan kwam. De eerste kinderen waren al aanwezig en tijdens het installeren van de eerste foto’s mocht ik de eerste kinderen al voorbij zien komen. Uiteraard vol nieuwsgierigheid wat er allemaal ging gebeuren en vol verhalen over wat ze wilde, heerlijk!

In overleg had ik gekozen voor een roze achtergrond, die in de foto nabewerking naar het oud roze zou gezet worden. Dit in combinatie met de juiste kleren en make-up moest ik hier wel mijn eigen draai aan kunnen geven om er een Vintage look aan te geven.
De achtergrond heb ik met 2 kale flitsers uitgelicht, terwijl de beautydish als hoofdverlichting fungeerde.

Door de ruime aanwezigheid van props (accessoires) zoals, paraplu’s, telefoons, kistjes etc., konden we leuke opstellingen maken met de kinderen. Als je dan ook nog een paar vrolijke kinderen voor de lens krijgt die ook nog graag op de foto willen, dan volgt het resultaat uiteindelijk van zelf en is het leven van een fotograaf zeer aangenaam.

2 Responses

  1. M Deferm
    | Beantwoorden

    Geweldig gedaan! Ik heb zo genoten op die dag om al die kindjes te zien in die leuke kleren. Goed uitgezocht Door de mama’s.
    En er waren inderdaad heel veel Props aanwezig. Leuke geduldige fotografen. En nu geniet ik weer van de prachtig bewerkte foto s. Knap gedaan hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.