Saal Digital Acrylglas
Home » Blog » Saal Digitial – Aaaiii en Wow

Saal Digitial – Aaaiii en Wow

Eerder dit jaar heb ik mee gedaan aan het schrijven van een review voor Saal Digital, toen van een fotoboek.
Dit was me niet helemaal bevallen zoals ik gehoopt en verwacht had.
De communicatie met Saal Digital was ver te zoeken, met als gevolg dat het uiteindelijk verwachte afdrukkwaliteit van het fotoboek ook tegenviel.

Toen op Facebook een oproep kwam voor het schrijven van een review van een wanddecoratie van Saal Digital heb ik die in eerste intstantie ook genegeeerd op basis van de eerdere review.
Na een tijdje liet ik mijn gedachte er over gaan en vond ik dat ik Saal Digital een tweede kans moest geven.
Dus ik schreef me wederom in voor het schrijven van een review. Ik hield er rekening mee dat ik niet geselecteerd zou worden omdat ik al eerder had mee gedaan en zeker niet te positief over Saal Digital was geweest.

Tot mijn grote verbazing was ik binnen 24 uur wederom geselecteerd om mee te doen voor het schrijven van een review over de wanddecoraties van Saal.

Aangezien ik al een foto in mijn gedachte had die ik wilde gebruiken was het een kwestie van de soort wanddecoratie te kiezen, de afmeting en extra opties en doorsturen… dat zou je tenminste zeggen.
Ik wilde niet hetzelfde tegenvallende resultaat hebben zoals bij het fotoboek, dus ging ik wederom op zoek naar de instructies van de ICC profielen op de website van Saal Digital, iets wat in mijn ogen al lastig te vinden is.
Aangezien ik voor de 5mm Acrylglas wanddecoratie wilde gaan moest ik hier het icc profiel inladen in Photoshop.

Eenmaal het ICC profiel geladen en voor mijn gevoel ingesteld zoals omschreven op de Saal Digital website kreeg ik wederom de schrik van mijn leven… een foto die geheel niet meer leek op zoals ik hem bewerkt heb.

Communicatie

16 september ging mijn eerste e-mail dus ook de deur uit met de vraag waar ik mijn fout maakte.
Als je dan een minuut later een leesbevestiging krijgt, hoop je dat je ook vlot zat een reactie zult krijgen. Niet dus, ruim 24 uur later heb ik weer een e-mail gestuurd.
Tot en met 22 september heb ik dagelijks een e-mail gestuurd met de vraag over de icc profielen, telkens een leesbevestiging, maar een antwoord bleef uit.

Op 23 september kreeg ik pas mijn eerste antwoord van Saal Digital van Shiva Hartig, dat dit toch niet hoorde en mail bij Saal binnen 24 uur beantwoord moest zijn (ik was pas 8 dagen aan het wachten op antwoord!!!)
Des al niet te min, Shiva Hartig moest mijn vraag toch nog intern naar de juiste mensen sturen.

Op 26 september heb ik hier nog een keer een e-mail voor moeten sturen hoe het er voor stond, al met al de hoofdverantwoordelijke voor Saal Digital Nederland, liet mij wederom 3 dagen wachten op antwoord, terwijl zij verkondigt dat Saal Digital binnen 24 uur moet reageren op e-mail.

Al met al, ontvang ik op 28 september eindelijk het verlossende e-mail met alle juiste gegevens waaruit ik kan opmaken wat ik verkeerd deed.

De communicatie van Saal Digital is gewoon ronduit waardeloos, een ander woord kan ik er niet voor geven, je kunt ze niet telefonisch benaderen, de website is onduidelijk en per e-mail laten ze je gewoon wachten tot je een ons weegt. Je zult maar voor een klant afdrukken moeten regelen en een vraag hebben, je kun teen klant toch niet zo lang laten wachten op zijn/haar afdruk?

Het vreemde is, dat als je na aanleiding van de laatste e-mails niet direct een bestelling plaatst, begint Saal Digital wel direct te mailen om te informeren of ze je kunnen helpen, dit komt natuurlijk erg vreemd over bij mij.

Uiteindelijk kan ik op 14 oktober voor mezelf de uiteindelijke bestelling plaatsen bij Saal Digital

De wanddecoratie

Nu mij eenmaal duidelijk is hoe de ICC profielen ingesteld moeten worden blijkt het allemaal ontzettend mee te vallen. Voor het acrylglas hoeft er slechts een beetje meer contrast toegevoegd te worden.

Nadat ik dit heb gedaan, is het een kwestie om de foto via de bestelsoftware van Saal Digital te uploaden.
Dit wijst zich allemaal vanzelf, de software is duidelijk, en helder. De keuzes die je kunt maken geven direct inzage in wat je kiest, wat het gaat kosten, maar ook wanneer je de bestelling kunt verwachten.

Uiteindelijk heb ik voor Acrylglas van 5 mm gekozen. Het ophangsysteem moest voor mij degelijk zijn, vandaar dat ik het aluminium profiel heb gekozen. Dit gaaf me het meeste vertrouwen.
Zodra de foto eenmaal geplaatst is, is het een kwestie van doorsturen en afwachten tot het langverwachte pakket binnen komt.

Na ruim een week staat DHL voor de deur, met een stevig ingepakte doos.
Bij het openmaken van het pakket merk je hoe degelijk alles is ingepakt, de Acrylglas foto kan nergens naar toe in de doos.
Vervolgens zit de wanddecoratie volledig ingepakt met krimpfolie om beschadigingen aan de wanddecoratie te voorkomen.

Als dan eenmaal de krimpfolie verwijderd is, komt er dan toch uiteindelijk de lang verwachte foto tevoorschijn, precies zoals ik me voorgesteld heb en ik kan ondanks alle communicatie problemen toch een flinke glimlach te voorschijn laten komen.

Ik kan qua kwaliteit, het verpakken van de wanddecoratie alleen maar zeggen, thumbs up voor de wijze waarop Saal Digital dit voor elkaar heeft.

Zou ik Saal Digital aanbevelen bij familie en vrienden?

Daar kan ik op zeggen dat ik dit zeker zou doen, maar ik zal ze wel duidelijk vermelden dat ze zich echt moeten houden aan de wijze waarop de ICC profielen ingesteld moeten worden en ze moeten proberen om zo minimal mogelijk met Saal Digital te communiceren of je moet ontzettend veel geduld hebben en vooral geen haast hebben wanneer je foto ontvangt.

Inmiddels heb ik besloten om als Pro Dealer van Saal Digital mijn foto’s en wanddecoratie bij Saal Digital te laten vervaardigen. De kwaliteit van het product is hierin absoluut doorslaggevend geweest. Ik hoop dan ook dat Saal Digital iets met hun communicatie system wilt doen, dit zou zeker voor meer tevreden klanten zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.