Herken je het? Je hebt een digitale fotocamera en de meeste foto’s maak je in de automatische stand van je fotocamera. Lukt het je niet om die ene foto te maken? Baal je er van dat je dat ene moment niet op de juiste manier kon fotograferen omdat je de basiskennis niet onder de knie hebt?

Maar vindt je het fotograferen te leuk en wil je leren de mogelijkheden van je fotocamera te beheersen? Dan is een Basiscursus Fotografie een waardevolle investering.

Onder de vlag van HeelHollandFotografeert verzorg ik een Basiscursus Fotografie voor de beginnende fotograaf.
In 8 klassikale avonden worden de basisbeginselen van fotografie behandelt. Je wordt op een verrassende manier geïnspireerd om de wereld van de digitale fotografie te betreden.

Na de cursus heb je tools in handen om niet meer afhankelijk te zijn van de automatische stand op je camera.

Met de tools ben je in staat om de foto’s te maken die eerst niet lukte. Maar je kunt je vervolgens ook verder ontwikkelen en het niveau van je fotografie naar een hoger level te tillen en een eigen portfolio op te bouwen.

Ruud Engels | Photography | HeelHollandFotografeert - Basiscursus Fotografie
Wil jij ook leren fotograferen met een Basiscursus Fotografie?
Ga vanaf nu betere foto’s maken.

Tijdens de cursus avonden worden de basisbeginselen van fotografie besproken. Elke avond ga je naar huis met waardevolle informatie en ga je thuis aan de slag met een praktijkopdracht. Alle praktijkopdrachten worden de volgende les, klassikaal besproken.
Op deze manier ga je je fotocamera steeds beter begrijpen en ben je in staat om techniek en eigen creativiteit te gaan combineren.

Voor wie is de Basiscursus Fotografie?

Deze fotocursus is geschikt voor iedereen die meer kennis van zijn of haar camera wil krijgen. Maar ook als je beter wilt leren fotograferen en hier inzicht in wilt krijgen.
Of je nu een spiegelreflex, systeemcamera of een (compact)camera hebt maakt niet uit. Als het maar een goede camera is waarbij je verschillende instelmogelijkheden hebt.

Tijdens de lessen leer hoe je de camera in kunt stellen. Je leert dat fotografie niet alleen het instellen van een camera is, maar ook het leren kijken en zien hoe je iets kunt vast leggen. Het gaat zich immers niet alleen om de techniek.

Bij de cursus krijg je diverse hulpmiddelen om jezelf naar een hoger level te tillen. Tijdens elke les zal een ander onderdeel van de techniek besproken worden. Bij iedere les hoort een uitgebreid e-book wat je als naslagwerk kunt gebruiken en thuis ga je met een praktijk opdracht aan de slag. Door de theorie in praktijk te brengen, ga je beter en beter worden en uiteindelijk zul je achteraf niet meer gaan balen dat je foto’s niet goed zijn.

Ook krijg je gratis een set Fotokaarten (ter waarde van €27,95) die je in je cameratas legt. Zo heb je altijd de correcte instellingen bij je als je gaat fotograferen.

MELD JE AAN VOOR DE FOTOCURSUS VOOR BEGINNERS

Wat leer je allemaal tijdens deze cursus fotografie voor beginners:
 • Hoe de camera werkt
 • De invloed van diafragma en sluitertijd
 • Correct belichten en werking van ISO
 • Een correcte houding bij het fotograferen
 • Wat is nu een goede compositie voor een foto
 • Hoe Scherpte/Diepte je foto veel beter maakt
 • Kleine aanpassing, groot effect met nabewerking
 • Perspectief door de lens
 • Hoe je dynamiek in je foto krijgt
 • Hoe je de witbalans de baas wordt en blijft
 • Hoe maak je een goede serie foto’s
 • En nog veel meer…

Wil jij je fotocamera beter gaan beheersen en de foto’s maken die je altijd wilde maken? Complimenten krijgen voor je foto’s met de wow-factor? Meer plezier in het fotograferen krijgen om dat je weet hoe je het “Perfecte Plaatje” kunt maken?