Hallo (beginnend) fotograaf!

Herken je het?
Je hebt een digitale fotocamera en je maakt foto’s in de automatische stand omdat je niet weet waar alle knopjes op de camera voor dienen? Of lukt het je niet om die ene foto te maken, zoals je het graag zou willen? Of heb je niet voldoende basiskennis van fotografie om naar een hoger level te komen?

Maar vindt je fotograferen echt keileuk en zou je graag leren waar al die knopjes op jouw camera voor dienen? Dan is het investeren in een Basiscursus Fotografie een waardevolle investering.

Voor de beginnende fotograaf verzorg ik een Basiscursus Fotografie.
In 7 theorie avonden en 1 praktijkmorgen worden de basisbeginselen van fotografie behandelt.

Ruud Engels | Photography | Basiscursus Fotografie
De Basiscursus Fotografie is een waardevolle investering om te leren fotograferen.

Door de kleine groepen van maximaal 4 personen krijg je persoonlijke aandacht tijdens de cursus. Zo wordt je op een verrassende manier geïnspireerd om de wereld van de digitale fotografie te betreden.

Na de cursus heb je voldoende basiskennis van fotografie zodat je niet meer afhankelijk bent van de automatische stand op je camera. Je weet waar welke knopjes op je camera voor dienen en hoe je ze moet gebruiken. Hierdoor ben je in staat om foto’s te maken waar je eerst van kon dromen. Na de Basiscursus Fotografie kun je je ook weer verder ontwikkelen als fotograaf en het niveau van jouw eigen fotografie naar een hoger level tillen en een eigen portfolio op te bouwen.

De eerst volgende Basiscursus Fotografie start op maandag 7 oktober 2024 om 19.30 uur.
Iedere twee weken is er een les gepland, de exacte datums kun je in de Agenda Cursussen – Workshops – Lezingen vinden.

De cursuslocatie voor de theorie avonden is in een huiselijke omgeving in Esch.
De cursuslocatie voor de praktijkochtend wordt in de regio georganiseerd en zal buiten plaatsvinden.
Ook jij kunt betere foto’s gaan maken.

Absoluut, geloof me, ook jij kunt leren om betere foto’s te gaan maken! Twijfel vooral niet aan jezelf of je fotocamera.
Het begint met het leren van de basisbeginselen van de fotografie. Tijdens de cursusavonden krijg je waardevolle informatie die je vervolgens thuis na kunt lezen in een e-book. Thuis ga je aan de slag met een praktijkopdracht. De foto’s die jij maakt in de praktijkopdracht worden de volgende les, klassikaal besproken.

Tijdens de praktijkochtend ga je met verrassende opdrachten aan de slag om de tot dan toe opgedane kennis in praktijk te brengen. Tijdens deze ochtend kun je praktische vragen stellen en ga je leren kijken hoe je kunt fotograferen.
Op deze manier raak je steeds meer vertrouwd met je eigen fotocamera. Hierdoor ben je in staat om de basiskennis, techniek en je eigen creativiteit te combineren.

Voor slechts €195,00 kun jij de Basiscursus Fotografie volgen | Schrijf je nu in

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail
Gebruikt u een fotobewerkings software?
Wilt u de nieuwsbrief van Ruud Engels | Photography ontvangen?

De Basiscursus Fotografie is geschikt voor iedereen die net een (nieuwe) fotocamera heeft gekocht. Of die de basiskennis van fotografie echt onder de knie wil krijgen. Heb je een spiegelreflexcamera, systeemcamera of een bridgecamera het maakt niet uit. Zodra je een goede camera hebt die voldoende instelmogelijkheden heeft, dan kun je deelnemen aan de cursus. Twijfel je of je camera voldoet om aan de cursus deel te nemen, neem dan vrijblijvend contact op.

Fotograferen is niet alleen een kwestie van je camera instellen. Maar ook hoe je moet kijken en zien hoe je een foto kunt maken. Het gaat dus echt niet alleen om techniek, jouw creativiteit maakt de foto.
Voor elke les van de cursus wordt er een e-book beschikbaar gesteld. Hierin staat alle lesstof die we elke les gaan behandelen. Het e-book kun je als naslagwerk gebruiken op het moment dat je thuis aan de slag gaat met de praktijkopdracht. Om de kennis je eigen te maken heb je zowel theorie als praktijk nodig. Na elke theoretische les ga je thuis aan de slag met een praktijkopdracht om de theorie je eigen te maken. Op die manier zul je leren om nog betere foto’s te gaan maken, waar je achter niet meer van baalt dat ze niet goed zijn.

Naast de e-books, met waardevolle lesstof, krijg je ook een inpiratiekaart die je gemakkelijk in je fototas kunt stoppen. De inspiratiekaart is een handig hulpmiddel tijdens het fotograferen, en kan je op weg helpen met het bepalen van instellingen. Maar ook als je even “inspiratie” nodig hebt met het maken van composities kan de inspiratiekaart een handig hulpmiddel zijn.

De eerst volgende Basiscursus Fotografie start op maandag 7 oktober 2024 om 19.30 uur.
Iedere twee weken is er een les gepland, de exacte datums kun je in de Agenda Cursussen – Workshops – Lezingen vinden.

Elke cursusavond duurt 2,5 uur inclusief een kleine pauze.

Persoonlijke aandacht is belangrijk.

In het begin is fotograferen al lastig genoeg en krijg je wellicht heel veel informatie. Elke cursist pakt de lesstof in zijn eigen tempo op en heeft meer of minder vragen tijdens de lesavonden.

Daarom werk ik met kleine groepen van maximaal 4 personen. Dit om er voor te zorgen dat er persoonlijke aandacht aan elke cursist gegeven wordt.

Elke les duurt 2,5 uur (inclusief pauze).

Onderstaand een greep uit wat je gaat leren.
  • Welke houding neem je aan tijdens het fotograferen.
  • Hoe werkt de camera
  • Het gebruiken van diafragma, sluitertijd en ISO
  • Welke witbalans gebruik je
  • Hoe belicht je op een juiste manier de foto
  • Wat is scherpte/diepte en hoe pas je die toe
  • Het bepalen van compositie
  • Dynamiek in je foto’s brengen
  • En nog veel meer…

De kosten voor de Basiscursus Fotografie bedragen €195,- per persoon.

Hiervoor ontvang je 7 theorielessen, 1 praktijkochtend, per les een e-book dat als naslagwerk gebruikt kan worden en een inspiratiekaart.
Koffie/thee is tijdens de lesavonden inbegrepen.

Daarnaast volg je met 3 andere mede cursisten op een gemoedelijke en plezierige manier de Basiscursus Fotografie. Op die manier kun je ook van elkaar leren.

Ja! Ik wil me nu inschrijven voor de Basiscursus Fotografie van 7 oktober 2024

HEY HALLO!
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VOOR INTERESSANTE NIEUWTJES!

Meld je aan om geregeld updates te krijgen van
Ruud Engels | Photography

We spammen niet! Je kunt je altijd afmelden voor een nieuwsbrief