KAMPINA IN DE WINTER

De Kampina in de winter, dat was een combinatie waar ik al een tijdje op zat te wachten.
En dan is het 2021 en valt er een flinke laag sneeuw. Als je dan zo lang hebt gewacht, is het ook niet twijfelen en zorgen dat je gaat fotograferen.

De eerste twee dagen van het winterse weer waren bar en boos. Met windkracht 7 in combinatie met sneeuw, nodigt het niet uit om te gaan fotograferen.
Maar de dagen erna werden we als fotografen getrakteerd op schitterend weer. Het waren heldere nachten, die koud waren, maar ’s ochtends een mooie zonsopkomst.

Tiny Snowworld Kampina

De Kampina is een natuurgebied met bos, heide en beekdalen in de provincie Noord-Brabant, gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk. Het gebied is sinds 1929 grotendeels eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten en is ruim 1200 hectare groot.
In de vroege ochtend, als de zon boven de bomen uit komt, krijg je een gouden moment op de Kampina.

En als fotograaf heb ik het geluk er dichtbij te wonen. Voor mij was het wel redelijk duidelijk welk gedeelte van de Kampina ik wilde bezoeken. Dat maakt het plannen wel iets gemakkelijker.

Maar als er sneeuw ligt, verplaats je je zelf toch niet meer zo snel. Het fotograferen kost iets meer tijd. Als je ook nog eens met je drone aan de slag wilt, dan heb je gewoon meer tijd nodig.

In twee dagen tijd heb ik op de Kampina het gebied kunnen belopen wat ik in gedachte had. En het heeft me absoluut mooie foto’s opgeleverd.
De drone heeft verschillende vluchten gemaakt. Met als leuk detail dat ik een Tiny World foto van De Kampina heb gemaakt.
Als je op de Tiny World foto klikt, zul je mij nog zelfs zien staan.

Met een Tiny World foto maak je meerdere opnames die een compleet landschap of stadsgezicht omvormen tot een indrukwekkend mini wereldje.
Het is dus een samenspel van het maken van de foto’s tot het nabewerken in Photoshop.

Voor mij was het de eerste keer dat ik een Tiny World foto maakte, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Uiteraard heb ik ook weer een filmpje gemaakt van het besneeuwde landschap in de Kampina.

En mocht je op zoek zijn naar een mooie wanddecoratie, dan kun je via Werk aan de Muur een van mijn sneeuwlandschappen uit de Kampina bestellen.

2 Responses

  1. Francis
    | Beantwoorden

    Ruud, het is waanzinnig mooi! Echt een juwéél van een reportage. Hier mag je enórm trots op zijn. Heb er van genóten. ?
    Hartelijke groet, ook aan Leonie!
    Francis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *