PALENDORP PETTEN

Palendorp Petten is een monument ter herinnering aan de overstroming waarbij Petten nagenoeg het hele dorp van de kaart wegsloeg.
Het kunstwerk bestaat uit 160 palen van zes tot twaalf meter lengte. De palen geven de vorm van tien huizen en een kerk weer die in Petten stonden.

De geschiedenis achter dit monument geeft natuurlijk aan hoe moeder Natuur te keer kan gaan langs de kust.
Het stromend water tussen het Palendorp Petten geeft dit bij vloed op een subtiele wijze weer. Dit staat uiteraard in geen vergelijking met wat er daadwerkelijk is gebeurt.

Voor mij stond Palendorp Petten al een tijdje op de planning om te fotograferen. Fotograferen met lange sluitertijden trekt mij in het bijzonder en dit monument leent zich daar bij uitstek voor.
Fotovriend Ruud van der Aalst dacht hier ook zo over. De weersvoorspellingen voorspelde ons op zondag een mooie maandag, dat kon dus een mooie zonsondergang worden.
Op maandag waren de plannen weertechnisch toch weer veranderd. Dus mochten we onder hoofdzakelijk bewolkte omstandigheden onze foto’s maken.

Op het strand aangekomen was het eb en konden we op ons gemakje tussen de palen doorlopen en een plekje zoeken om te fotograferen.
Aangezien het nog droog was en niet te hard waaide verkoos ik er zelf voor om toch eerste enkele drone opnames te maken.

Richting half vijf begon het vloed te worden en begon het water steeds verder op te rukken richting het Palendorp Petten.
Tijd om me klaar te maken om het stromende water vast te leggen. Een paar regenlaarzen bieden op dat moment uitkomst als het water zich het strand opduwt.

Palendorp Petten
Stromend water tussen de palen van Palendorp Petten

Bij de eerste foto’s waarbij het water richting de palen stroomde en de beweging van het water in de foto’s zichtbaar werd, maakte mijn dag compleet.
Uiteindelijk heb ik enkele mooie foto’s kunnen maken waarmee ik tevreden naar huis ging.

De volgende keer hoop ik op een echte zonsondergang, iets minder bewolking en een lekkere temperatuur. Dan ben ik zeker weer van de partij!

Enkele foto’s van het Palendorp Petten staat in Werk aan de Muur voor de verkoop.

2 Responses

  1. Rob Glas
    | Beantwoorden

    Gaaf in beeld gebracht Ruud … I love it ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *